torstai 9. lokakuuta 2014

Nikan Nopeat.....Kermaista speckpastaa!!!

Milano muistuttaa yhdessä asiassa Suomea, nimittäin siinä, että täällä ollaan kuitenkin sen verran pohjoisessa, että lämpötila voi laskea yhdessa yössä  roimasti....eli tyyliin, eilen kesä ja tänään talvi. Välikautta, jota ainakin itse kaipaisin, sekä keväällä että syksyllä ei oikeastaan ole olemassa ja viimeiset pari päivää on taas vaihteeksi ollut niin kurjat ja pimeät ilmat, että valoja pitäisi pitää päällä keskipäivälläkin. Tihkusateesta ja viileastä ilmasta johtuen tänään lounaaksi teki mieli jotain "lämmittävämpää" ja kun piti saada nopeasti valmista aikaan, päätin "pyöräyttää" yhden baarin nopeista lounasversioista (sekä supersuosikeistani..;-D), jo aiemmmin tekemäni savulohikermapastan malliin eli kastike syntyy samanaikaisesti pastan kypsyessä ja viimeistään varttitunnissa olet maittavan ja täyttävän pasta-annoksen ääressä.  
Tämä kastike maiustuu mielestäni parhaimmalta tattaripastan kanssa, koska tattarin voimakas maku sopii hyvin yhteen speckin kanssa. Tänään annos on tehty kylläkin maissipastasta, koska tattaripasta oli päässyt  loppumaan, mutta hyvää oli joka tapauksessa! Mikäli speck:iä on hankalaa löytää, voit käyttää sen sijaan savustettuja ohuita pekoniviipaleita.

Kermainen speckpasta  (Pasta con panna e speck)
(maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, halutessasi soijaton)

Ainekset 4:lle hengelle:
gluteenitonta pastaa, (mielellään tattari) 80-100 gr per hlö
1/4 salottisipulia tai keltasipulia
n. 1-2 rkl oliiviöljyä
n. 100-120 gr speck:iä (mielellään Speck Alto Adige I.G.P.) ohuina siivuina tai vaihtoehtoisesti savustettuja pekoniviipaleita ohuina siivuina (esim. Tulip)
n. 2 dl soijakermaa  (jos et voit käyttää soijaa, voit kokeilla vaihtoehtoisesti kaurakermaa)
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan

Valmistus:
Laita pastaa varten runsaasti vettä kiehumaan isoon kattilaan.
Kuullota ohueksi silpuksi leikattu sipuli pienessä öljymäärässa, miedolla lämmöllä. Leikkaa sillä välin speck-(tai pekoni)siivut pienemmiksi suikaleiksi. Leikkuu käy helposti kettiösaksilla.
Lisää speck-(tai pekoni)suikaleet joukkoon ja anna kypsyä sipulin kanssa muutaman minuutin ajan, aina välillä sekoittaen, ettei sipulisilppu pala.
Nyt pitäisi viimeistään keitinveden olla kiehuva, joten lisää veteen suola ja pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää sipuli/speck-seokseen soijakerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Nosta hieman lämpöä ja kuumenna, mutta älä kiehuta, laske lämpö minimille ja anna hautua muutaman minuutin ajan. 
Lisää hieman mustapippuria ja tarkista maku, ennekuin lisäät suolaa (Huom! Sekä speck, että pekoni ovat jo itsessään varsin suolapitoisia). Lisää suolaa maun mukaan sekä tarvittaessa hieman pippuria.
Kun pasta on kypsynyt, voit lisätä tarvittaessa pari lusikallista keitinvettä kastikkeen joukkoon, mikäli se vaikuttaa "kuivahtaneelta".
Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Tarjoile ja nauti!


Kermainen speckpasta  - Maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti