tiistai 12. marraskuuta 2013

Nikan Nopeat - Savulohikermapasta nopea, maukas ja tietysti maidoton, munaton, gluteeniton ja pähkinätön !!

Tänään oli tosi kiire ja kuitenkin nälkä mourusi mahassa yhden aikaan siihen malliin, että piti saada kunnon "lounaslautaus", hiilihydraatteja ja proteiineja....mutta mikä olisi annos, joka syntyy samassa ajassa, kuin pasta kypsyy eli noin keskimäärin 10 minuutissa ja on samalla herkullinen ja täyttävä?
Vastaus löytyy tästä alhaalta: 


SAVULOHIKERMA PASTA  (Penne con salmone affumicato)

(maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön) 


Ainekset 4:lle hengelle:

Penne pastaa 80-100 gr per hlö

1/4 -1/2 keltasipulia tai salottisipulia

n. 1-2 rkl oliiviöljyä

n. 100 gr savustettua lohta ohueksi siivuiksi viipaloituna

n. 2-2,5 dl soijakermaa esim. Alpro

mustapippuria maun mukaan

basilikaa vaihtoehtoisesti


Valmistus:
Kuullota ohueksi silpuksi leikattu sipuli pienessä öljymäärässa, miedolla lämmöllä. Leikkaa sillä välin lohisiivut lohi pienemmiksi suikaleiksi. Leikkuu käy helposti kettiösaksilla. Kun sipuli on pehmäksi kuullottunut, lisää lohisuikaleet. Sekoita ja anna lohen kypsyä sipulin kanssa muutaman minuutin ajan.
Lisää soijakerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Nosta hieman lämpöä ja kuumenna, mutta älä kiehuta.  Lisää mustapippuria ja halutessasi basilikaa. Anna vielä hautua hetken.
Tarkista maku ja lisää pippuria ja (suolaa) tarvittaessa. Huom. Yleensä jo savulohessa oleva suola riittää varsin hyvin, jos ei ole erittäin suolaisen ruoan ystävä.
Lisää keitetty ja valutettu pennepasta kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Tarjoile!

Savulohikermapasta maissipennen kanssa. Maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön

Tämä pasta on yksi supersuosikeistani! Se on todella nopea valmistaa ja sen lisäksi se on niin herkullisen makuista. Kokeile tarjota ystävillekin illallisella tai vaikka yösyömisenä kun suolaisen nälkä yllättää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti